Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2021, 21:20

Nezavisnost podržava protest radnika na internetu

BEOGRAD

Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost podržavaju zakazani protest radnika na internetu koji će se održati sutra u 15 časova ispred Narodnr skupštine Srbije.

“Uporno odbijanje predstavnika Vlade da sednu za pregovarački sto sa predstavnicima Udruženja radnika na internetu i postignu dogovor oko modela i rokova za izmirenje nespornih i socijalno održivih, podnošljivih obaveza radnika na internetu smatramo, u najmanju ruku, nerazumnim i čudnim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Paralelno slanje rešenja o naplati od strane poreskih organa je već, posebno u vreme pandemije i promovisane brige za očuvanje radnih mesta i zarada, kontraproduktivan čin krajnje socijalne neosetljivosti.

Kao reprezentativna sindikalna centrala i članica međunarodnih sindikalnih konfederacija, učinićemo sve da se opravdani zahtevi Udruženja radnika na internetu nađu na dnevnom redu Socijalno-ekonomskog Saveta Republike Srbije i da do dijaloga i dogovora dođe.

Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost podržavaju iznete zahteve i zakazani protest radnika na internetu, kao što su podržali i podržaće svaki protest usmeren ka odbrani radnog i ljudskog dostojanstva, građanskih sloboda i prava na zdravo i bezbedno životno okruženje”, navodi se u saopštenju Ujedinjanih granskih sindikata Nezavisnost.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.