Nezavisni policijski sindikat: Epidemija samoubistava u MUP-u

Izvor: juGmedia, 01.Avg.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezavisni policijski sindikat: Epidemija samoubistava u MUP-u

NIŠ – Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije upozorili su u Nišu da u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije postoji prava epidemija samoubistava pošto je u poslednjih deset godina ruku na sebe podiglo 130 zaposlenih.

„Samo u poslednjih mesec dana tri policajca su izvršila samoustvo“, naveli su predstavnici NPSS-a na konferenciji za medije održanoj u niškom Media centru.

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je istakao da je krajnje vreme da MUP Srbije nešto preduzme kako bi spasio ljudske živote.

„Nakon najnovijih samoubistava Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije moralo je da formira komisiju koja bi se pozabavila ovim problemom, ai u kojoj bi se nalazili stručnjaci koji rade van MUP-a“, rekao je Vidojević.

Kako je istakao Vidojević, njihove kolege policijaci koje su digle ruku na sebe, do jednog trenutka bili su pravi profesionalnci i časni ljudi, ali konstantni stresovi na poslu, zajedno sa finansijskim problemima sa kojima se suočavaju kod kuće, za njih su bili pretežak teret.

Vidojević se osvrnuo i na nedavno samoustvo inspektorke niške policije A.M. (42) i rekao da je strašno i skandalozno zbog čega protiv trojice njenih nadređenih nije pokrenut disciplinski postupak uz udaljenje sa posla do okončanja postupka.

„Od načelnika Policije uprave u Nišu Srđan Grekulović dobili smo informaciju da nisu tačni navodi u medijima da su njeni nadređeni smenjeni, već da i MUP i Direkcija policije čekaju izveštaj tužilaštva“, kazao je Vidojević.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.