Izvor: JUGpress.com, 04.Maj.2021, 15:49

Nezaposleno 1,4 miliona ljudi

SARAJEVO

Na zapadnom Balkanu je registrovano 1,4 miliona nezaposlenih, od toga 760.000 žena, a 173.000 mladih ljudi, izjavila je generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu.

“Veće tržište znači više trgovine, više ulaganja, više mogućnosti, inovacije, bolja digitalna rešenja, lakše poslovanje. Sve to podrazumijeva i veći broj boljih radnih mjesta. Tržište od 18 miliona ljudi je mnogo atraktivnije na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << EU i globalnoj sceni od šest malih tržišta”, rekla je Bregu, a navodi se u saopštenu RCC.

Ona je ocenila da bi zajedničko regionalno tržište zapadnom Balkanu moglo doneti dodatni rast bruto društvenog proizvoda od 6,7 odsto.

Bregu je podsetila da će od 1. jula roming u regionu biti potpuno besplatan.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bregu: Kooperativne politike se neće desiti bez domaće podrške

Izvor: Danas, 04.Maj.2021

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu istakla je danas da se kooperativne politike neće desiti bez domaće podrške i bez ispunjavanja obećanog.

Nastavak na Danas...

Zajedničko tržište diže rast BDP regiona za 6,7 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2021

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu poručila je danas da formiranje zajedničkog tržišta na Zapadnom Balkanu može da donese dodatni rast bruto domaćeg proizvoda regiona od 6,7 procenata...U video obraćanju, objavljenom na zvaničnom veb sajtu RCC-a, Bregu je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.