Izvor: JUGpress.com, 06.Maj.2023, 23:43

Nevzad Lutfiu će biti predsednik Nacionalnog saveta Albanaca ?

BUJANOVAC

Kandidat Pokreta za demokratski progres (PDP) Nevzad Lutfiu mogao bi biti izabran za predsedavajućeg Albanskog nacionalnog saveta nakon eklektorske izborne skupštine, saznaje Regionalna informativna agencija JUGpress.

Naši izvori navode da je navodno postignut dogovor o ovome između Partije demokratskog delovanja (PDD), Pokreta za demokratski progres (PDP)Demokratske partije (DP) i Demokratske partije Albanaca (DPA).

Naši izvori navode da će Lutfiu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << biti predsedavajući godinu i po a da će zatim to mesto preuzeti kandidat PDD.

Za elektorsku skupštinu Ministarstvo za ljudska i manjinska prava potvrdilo je 523 prijavljenih elektora

Nevzad Lutfiu je na izborima za Nacionalni savet Albanaca održanim 13. novembra prošle godine osvojio najviše glasova u Bujanovcu.

Zbog nemogućnosti dogovora oko toga da li će predsednik Nacionalnog saveta Albanaca biti on ili Ragmi Mustafa , kandidat Partije za demokratsko delovanje kojki je osvojio najviše glasova tzbirno za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu, ministarstvo je uvelo privremene mere.

A Albanci koji žive u Srbiji sada imaju izbore za Elektorsku skupštinu umetso Nacionalnog saveta Albanaca.

Zanimljivo je da su se oni koji to nisu mogli pre nekoliko meseci sada dogovorili ko će biti na čelu Nacionalnog saveta Albanaca. (kraj) LJS/ SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.