Nedopustiva kampanja za uvođenje smrtne kazne

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Avg.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedopustiva kampanja za uvođenje smrtne kazne

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava (Jukom) Milan Antonijević rekao je u četvrtak da je nedopustivo stvaranje atmosfere linča i započinjanje kampanje za ponovno uvođenje smrtne kazne u Srbiji.

Povodom ubistva 15-godišnje Tijane Jurić koje je potreslo Srbiju, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazio je žaljenje što je Srbija ukinula smrtnu kaznu, a ministar pravde Nikola Selaković odgovorio da je domaća kaznena politika dovoljno stroga >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i podsetio da smrtnu kaznu u Evropi ima jedino Belorusija.

Antonijević je rekao da je "potpuno razumljivo da javnost reaguje burno u ovakvim slučajevima, ali treba biti veoma oprezan, ne traba stvarati atmosferu linča".

Na Fejsbuku su se danas pojavile grupe pod nazivom "Smrtna kazna za ubicu Tijane Jurić", od kojih najbrojnija ima više od 50.000 pristalica.

Antonijević je upozorio da "nije vreme za kampanje kojima će se ići za nekom željom za osvetom, mislim da to nije ni politički oportuno. Nedopustiva je ta atmosfera linča i vodjenja kampanje".

On je naglasio da je najvažnije da sudski postupak za ubistvo Tijane Jurić bude brz, a kazna odgovarajuća.

Za krivično delo teškog ubistva, najstroža propisana kazna je 40 godina zatvora.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Nedopustiva kampanja za ponovno uvođenje smrtne kazne

Izvor: 24sata, 07.Avg.2014

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava (Jukom) Milan Antonijević rekao je da je nedopustiva kampanje za ponovno uvođenje smrtne kazne u Srbiji..Povodom ubistva 15-godišnje Tijane Jurić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je izrazio žaljenje što je Srbija ukinula smrtnu...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.