Izvor: JUGpress.com, 10.Maj.2021, 09:17

Narodna stranka: Formiraju Savet za nacionalne manjine

LESKOVAC

Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu, pokrenuo je formiranje Saveta za nacionalne manjine u Grdelici, sa gostima, zamenikom predsednika Narodne stranke, gospodinom, Miroslavom Aleksićem i zamenikom predsednika Izvršnog odbora Narodne stranke, gospodinom, Nenadom Milojičićem, saopšteno je danas.

“Romi su i dalje u nepovoljnom socijalno-ekonomskom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << položaju, a među najvećim problemima je nezaposlenost, kao i još uvek postojeće diskriminacije. Oni, još uvek imaju ograničeni pristup osnovnim uslugama i ekonomskim prilikama i mogućnostima. Za romske porodice, koje se svakodnevno bore za egzistenciju, ostvarivanje prava na obrazovanje, manje je važno pitanje. Težak materijalni status, ne može svima da omogući adekvatno obrazovanje. Kada se Narodna stranka bude pitala, potrudiće se za što veću inkluziju roma, kao i ostalih nacionalnih manjina, u sve sfere društva. Nove generacije, mladih, obrazovanih roma, biće primer onima, koji tek dolaze.

Aleksić se sa okupljenim predstavnicima romske zajednice, koji su mu ukazali kako su uceinjvani i pritiskani da glasaju sa SNS i predočili sa kakvim se problemima sve suočavaju.

Romi su ucenjivani da će dobiti socijalnu pomoć, samo ako glasaju za SNS i dobijali su olovke odrđene boje za zaokruživanje kandidata na glasačkim listićima. Istakli su da više neće trpeti takve ucene. SNS neče više dobijati glasove brašnom, zejtinom i ugovorima o provremenom radu.

„Nikada više se ne sme ponoviti ucenjivanje birača da glasaju za neku stranku, kako bi dobili socijalnu pomoć. Građani moraju da slobodno glasaju, misle i govore“ istakao je Aleksić, navodi se u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.