Naisa u Kučevu produžila seriju pobeda

Izvor: JužneVesti.com, 28.Feb.2016, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naisa u Kučevu produžila seriju pobeda

Rukometašice Naise pobedom u Kučevu protiv istoimene ekipe rezultatom 33:27 (16:9) i tako ostvarile peti uzastopni trijumf u rukometnoj Superligi. Odlična je na ovom meču Anastazija Đoković sa 10 postignutih golova.

U meču koji nije imao nikakav rezultatski značaj, jer će niški sastav učestvovati u plej-ofu, a Kučevo u plej-autu, Nišlijke su kontrolisale tok utakmice, i kao i protiv Kikinde pre nekoliko dana, i lako upisale novu pobedu.

Nedostatak >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kapitena Hristine Nedeljković zbog povrede i ovom meču se nije osetio, jer je blistala njena zamenica Anastazija Đoković. Popularna Zija bila je nezaustavljiva, postigavši skoro trećinu golova svoje ekipe.

Rezultatska neizvestnost krasila je ovaj duel samo u prvih 10 minuta, do rezultata 5:5, a potom je Naisa preuzela potpunu kontrolu nad utakmicom. Serijom od 3:0 povele su 8:5, a zatim konstantno podizale razliku, koja je na poluvremenu iznosila 7 golova - 16:9.

Domaće rukometašice u nastavku nisu uspele da utakmicu učine neizvesnijom i malo “istope” rezultatski suficit gošći iz Niša. Trener niškog tima Svetislav Jovanović ponovo je šansu ukazao velikom broju rukometašica, a to nije uticalo na rezultat.

Prednost Nišlijki bila je u jednom trenutku i 11 golova razlike (27:16), a najmanja razlika na koju je ekipa Kučeva uspela da priđe je -5 (28:23), a konačan rezultat meča postavila je kapiten domaćeg sastava Jelena Gojković golom u poslednjem minutu meča - 33:27.

Trener Naise istakao je posle meča da su njegove izabranice shvatile kako treba da igraju.

Iako meč u Kučevu nije imao rezultatski značaj, trener protivničke ekipe je od igračica tražio da pruže maksimum. U takvom odnosu snaga uspeli smo da dobijemo iskusniju i fizički jaču ekipu od nas. U seriji smo pobeda, pružamo dobre partije u poslednje vreme, pretimo sa svih pozicija i konačno smo shvatili kakav rukomet treba da igramo - rekao je Svetislav Jovanović.

Šef stručnog štaba niškog tima rekao je da se nada da će kapiten Hristina Nedeljković biti spreman za meč poslednjeg kola ligaškog dela Superlige, kada će Naisa će dočekati Železničar iz Inđije. Taj meč je od velike važnosti, jer će oba tima igrati u plej-ofu, pa će se bodovi iz ove utakmice preneti u narednu fazu takmičenja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.