Nagrađen autor slike pred kojom posmatrač oseća prazninu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2016, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađen autor slike pred kojom posmatrač oseća prazninu

Kontradiktornost koja se već na prvi pogled uočava između naziva "Hedonizam" i onoga što se na njoj vidi mogla bi da bude razlog zbog kog je ova slika dobila prvu nagradu na ovogodišnjem konkursu Niš Art fondacije.

On objašnjava da je hedonizam iskoristio "u smislu savremenog čoveka", vodeći se time da slikarstvo uvek mora biti dosledno svog vremena i da je upravo slika "Hedonizam" povezana sa onim što se danas smatra hedonizmom - u potpunosti čulom uživanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Slika je na prvi pogled pretrpana, ali mislim da će svako osećati veliku prazninu ispred nje. Jer ona na drugi način govori o praznini i neispunjenosti današnjeg čoveka. Slika govori o čoveku i njegovoj ulozi u životu - kaže Stepović.

Žiri kojim je predsedavala proslavljena glumica Neda Arnerić, a u kom su bili i Mrđan Bajić i Kristina Ristić, drugu nagradu je dodelio delu "Dijadički odnos" Dunje Trutin iz Beograda, a treću Aleksandri Ilić iz Zrenjanina, čija su bila izložena dva rada: "Crveni Natron" i "Crveni Natron sa belom".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.