Na Salonu knjige i grafike u Pirotu 32 izdavača

Izvor: JužneVesti.com, 11.Feb.2016, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Salonu knjige i grafike u Pirotu 32 izdavača

Na 17. Salonu knjige i grafike koji se u pirotskoj hali “Kej” održava od 12. do 19. februara, predstaviće se 32 izlagača i izdavača, a pored brojnih promocija, najboljima će biti dodeljena i sajamska priznanja.

Svečano otvaranje održaće se 12. februara od 18 sati, a otvaranju će prisustvovati Dragoljub Zlatković, dobitnik "Vukove nagrade" i tvorac "Rečnika pirotskog govora!.

Najavljeno je nekoliko promocija, između ostalih, knjige "Rekvijem za jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dan" Lidije Ćirić koja će biti održana u subotu, 13. februara u 17 sati, kao i "Republike Ćopić", romana Vuleta Žurića istog dana u 19 sati, a biće promovisana i edicija "Episkopi Piroćanci". Gosti salona biće pisci za decu Sanja Matijašević i Uroš Petrović.

Direktor Doma kulture Miško Ćirić kaže da će sve promocije bite održane u Medija centru hale “Kej”.

U okviru Salona dodelićemo i sajamska priznanja „Sveti Trifun“, „Loza“ i „Šara“, kao i nagrade za najbolju kratku priču tradicionalnog konkursa koji organizuje Dom kulture pre svakog Salona knjige i grafike - kaže Ćirić.

Ljubitelji knjige Salon će moći da posete svakog dana od 10 do 20 sati, a cena ulaznice za decu je 30 dinara, odrasle 50, dok su porodične karte 100 dinara. Svaka kupljena ulaznica učestvovaće u nagradnoj igri u kojoj će poslednjeg dana Salona biti podeljeno 20 kompleta knjiga.

Organizatori Salona knjige i grafike su Dom kulture, Narodna biblioteka i Opština Pirot.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Salon knjige i grafike sutra otvara Dragoljub Zlatković

Izvor: juGmedia, 11.Feb.2016

PIROT – Salon knjige i grafike svečano će sutra otvoriti Dragoljub Zlatković, dugogodišnji istraživač tradicionalne kulture pirotskog kraja i dobitnik Vukove nagrade u hali “Kej“ u Pirotu. Trajaće do do 18. februara...Ljubitelji knjiga moći će da izaberu naslove na 32 štanda koliko će...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.