Na Palilulskoj večeri 4 hiljade posetilaca

Izvor: JužneVesti.com, 04.Jun.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Palilulskoj večeri 4 hiljade posetilaca

I dok neki zameraju što je njihovo Palilulsko veče, kako su sinoć pričali u gužvi kod rampe, izgubilo nekadašnji boemski duh, organizatori se mogu pohvaliti time da na ovoj manifestaciji dugo nije bilo više ljudi.

Pred binom, na kojoj su se smenjivali pevači, horovi, orkestri i trubači, prema proceni policije bile su 4 hiljade ljudi. Dok su se najmlađi radovali tezgama sa igračkama, liciderskim srcima i šećerlemama, stariji su se sa nostalgijom sećali kako je to izgledalo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nekada.

Bio sam dete kada sam Episkopskom ka Crkvi svetog Nikole šetao sa roditeljima. Uz ulicu su bili postavljeni veliki slavski stolovi sa hranom i pićem, a komšije su vas pozivale da svratite da vas počaste. Mogli ste da čujete samo starogradsku muziku i priče o starom Nišu - kaže Aleksandar Petrović sa Palilule.

Umesto sa slavskih stolova, posetioci sinoćne Palilulske večeri služili su se američkim krofnicama i roštiljem iz ćevabdžinice. Neki su i pozdravili to što nije bilo samo folklora i starogradske muzike.

Dobro je što su konačno doveli neke poznatije pevače - komentarisalo se u društvu nekoliko mlađih momaka.

Niški novinar Marko Smiljković u komentaru "Palilulsko veče je sinoć bilo pucanj u građanski Niš" piše da je nekad divni običaj postao "vašar svadbarskog karaktera bez imalo gospodske note".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.