Na Paliluli sutra počinje podela humanitarnih paketa

Izvor: juGmedia, 18.Nov.2013, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Paliluli sutra počinje podela humanitarnih paketa

NIŠ – Podela humanitarnih paketa socijalno najugroženijem stanovništvu na seoskom područiju opštine Palilula počeće sutra u selu Čokot.

Pakete sa osnovnim životnim namirnicama, trebalo bi da primi blizu 638 porodica u 16 sela opštine. Izbor korisnika ove pomoći, koji su se prijavili po oglasu, određen je na osnovu utvrđenih kriterijuma Crvenog krsta i predloga Saveta građana. 

Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula, sa saradnicima i Stojan Prokopović, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sekretar Crvenog krsta u Nišu prisustvovaće početku podele humanitarnih paketa u Čokotu.

Veliki broj žitelja opštine Palilula je na granici siromaštva. Od ukupnog broja ljudi prijavljenih Centru za socijalni rad „Sveti Sava“, više od 67 odsto je sa područja opštine Palilula.

U okviru akcije podele humanitarnih paketa, Crveni krst u Nišu podeliće 36 tona hrane, čime će biti obuhvaćeno preko 2200 članova domaćinstava u opštini Palilula.

Humanitarni paket, koji je namenjen socijalno najugroženijem stanovništvu na seoskom području, čine osnovne životne namernice sa osam prehrambenih artikla: brašno, pasulj, pirinač, testenine, ulje, konzervirano povrće, mesni narezak i sušeno povrće (začini).

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Propusti ispravljeni, podeljeno 100 tona hrane (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 19.Nov.2013, 16:11

Više od 600 najugroženijih porodica sa teritorije opštine Palilula dobilo je danas  humanitarne pakete. Osnovne životne namirnice socijalno najugroženijima podelili su opštinsko rukovodstvo i predstavnici Crvenog krsta. Do kraja decembra paketi će biti podeljeni u 16 sela opštine Palilula. http://www.youtube.com/watch?v=BPjoZv0dOJE

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.