Na Gradini zaplenjeno 80 kilograma heroina

Izvor: JužneVesti.com, 15.Dec.2014, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Gradini zaplenjeno 80 kilograma heroina

Tokom vikenda carinici na prelazu Gradina zaplenili su 80 kilograma heroina u hladnjači slovenačke registracije koja je prevozila konditorkse proizvode iz Turske u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon što su hladnjaču uputili na skener, uočene su nepravilnosti na krovu, pa je započet detaljan pregled.

To je podrazumevalo prvo skidanje lajsni iznad termo kinga jer se u svakoj hladnjači u tom delu nalazi prostor predviđen za izolaciju koji je u ovom slučaju bio  "nafilovan" >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << heroinom – saopštila je Uprava carina.

U taj prostor su, kako se navodi, krijumčari ubacili cevi, a u njima metalne kutije dužine od po pola metra.

Svih 78 metalnih kutija bilo je uvezano kanapom, kako bi, pretpostavljamo, mogle lakše da se na krajnjem odredištu izvuku napolje. Ovaj način pakovanja heroina  je bio bezuspešan pokušaj da se "prevari" skener, jer su krijumčari verovali da će metalne kutije " odbiti" zrake skenera – saopštava Uprava carina.

S obzirom da je merenje izvršeno zajedno sa kutijama, radi se o bruto težini, pa će, nakon završetka istrage, vozač i heroin biti predati u dalju nadležnost tužilaštva i MUP-a.

Iz Uprave carina kažu da se radi o presecanju tipične "balkanske rute heroina" koja ima tri trase - južnu, centralnu i istočnu.

Južna trasa vodi od Avganistana preko Pakistana, Irana i Turske i direktno produžava do pristaništa u Grčkoj, Italiji i ka zapadnoevropskim zemljama. Istočna trasa prelazi preko Bugarske i Rumunije, dok centralna trasa krijumčara droge u najvećoj meri prolazi preko zemalja bivše Jugoslavije - navodi se u saopštenju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.