Na 20. Bojničkom letu trubači, maskenbal, Minja Subota…

Izvor: juGmedia, 29.Jul.2017, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na 20. Bojničkom letu trubači, maskenbal, Minja Subota…

Jubilarno, 20. po redu Bojničko leto otvoreno je na sabor Svetog arhangela Gavrila u Pridvorici kod Bojnika, po prvi put van sedišta opštine.

Sabor na „Gorešnjak“ održava se tradicionlano u hladovini stoletnih hrastova i divljih krušaka na livadi oko crkve posvećene ovom svecu, sa velikim brojem vernika, pa je verovatno iz tog razloga rukovodstvo opštine Bojnik odlučilo da prvi put Leto bude održano u Pridvorici.

Prema najavama, svake sledeće godine >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ova manifestacija počeće u nekom drugom naselju

Prve večeri, kako i priliči opštini koja se ponosi izuzetnim trubačkim orkestrima, nastupio je orkestar Fejata Sejdića kojim rukovodi Nebojša Sejdić, unuk poznatog i svetski priznatog majstora trube.

U programu su učestvovali i frulaši Paunović i Toković, koje je predstavila turistička organizacija Medveđe, a program je pred oko tri hiljade posetilaca,  završen nastupom, jedne od učesnica u takmičenju za Zvezde Granda, Ivane Pavković.

Narednih dana održan je veliki dečiji maskenbal koji je vodilo poznato tv lice i omiljeni lik mnogih klinaca i klinceza – Minja Subota, a potom nastup još jednog pevača Grand produkcije, Milana Mitrovića.

U petak 28. održano je tradicionalno gastronomsko takmičenje u pripremi tradicionalnih jela, nastup KUD Lemind iz Leskovca i vokalno instrumentalnog sastava Konstantin iz Niša.

U subotu će nastupiti plesna škola Step bay step, mažoretkinje i buzuki bend a program se završava u nedelju 30.7. nastupom trubačkog orkestra Elvisa Bajramovića, i KUD Belac iz Pridvorice.

Zoran Jovanović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.