NUNS: Otkriti ko preti smrću Sejdinoviću i Georgijevu

Izvor: JUGpress.com, 12.Sep.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Otkriti ko preti smrću Sejdinoviću i Georgijevu

BEOGRAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) obavestilo je danas Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal o pretnjama koje su putem društvenih mreža upućene Nedimu Sejdinoviću, predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), i Slobodanu Georgijevu, novinaru Balkanske istraživačke mreže (BIRN).

Budući da se radi o porukama koje dovode u pitanje bezbednost Sejdinovića i Georgijeva, NUNS očekuje da će Posebno tužilaštvo za visokotehnološki >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kriminal, u skladu sa svojim nadležnostima, po službenoj dužnosti, hitno preduzeti sve mere, u skladu sa zakonom, i utvrditi identitete lica koja su pretila dvojici naših kolega, a zatim podići i zastupati optužni akt.

NUNS je Tužilaštvu dostavio i dokaze iz kojih se vidi da su, osim uvreda na nacionalnoj osnovi, pojedinci pozivali na linč i fizičku likvidaciju Nedima Sejdinovića i Slobodana Georgijeva.

NUNS očekuje brzu reakciju Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal kakva je iskazana u nekim ranijim slučajevima kada su meta bili političari ili neke druge javne ličnosti.

Ujedno, NUNS upozorava i pojedine medije, poput tabloida Informer, da svojim pisanjem, ali i falsifikovanjem izjava Nedima Sejdinovića, direktno ugrožavaju bezbednost novinara i saučestvuju u njihovom progonu.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NUNS: Otkriti ko Sejdinoviću i Georgijevu preti smrću

Izvor: B92, 12.Sep.2016

Beograd -- Nezavisno udruženje novinara Srbije obavestilo je Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal o pretnjama koje su putem društvenih mreža dvojici novinara...Reč je o predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću i novinaru Balkanske istraživačke mreže...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.