Izvor: JUGpress.com, 07.Jul.2023, 09:23

Mladi se uključuju u sređivanje naselja Delijski vis

                Da omladinski aktivizam sve više postaje prisutan u lokalnoj zajednici pokazali su osnovci sa Delijskog visa. I ne samo da su se pridružili članovima Udruženja Radne akcije Delijski vis koje je već poznato javnosti po akcijama kojima uređuju naselje u kome žive, rade to i u drugim delovima grada, već su predložili i konkretne akcije koje oni sami žele da organizuju i učestvuju u njima. I umesto da leto provode u gluvarenju, oni su odlučili da svoju energiju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << usmere u pravom pravcu i svojim rukama učine da deo grada u kome žive učine prijatnijim za sugrađane.

               Članovi Udruženja Radne akcije Delijski vis bili su više nego oduševljeni pismom koje su im uputili najmlađi stanari ovog dela grada. Dodaju da ih je njihov predlog oduševio, a posebno su bili obradovani činjenicom da se mladi sve više interesuju za očuvanje životne sredine, uređenje naselja u kome žive i njihove želje da se priključe  akcijama koje nimalo nisu jednostavne i zahtevaju i dosta rada.

                „Pre par dana, članove našeg udruženja, okružila je grupa osnovaca sa jako jednostavnim zahtevom – želimo da pomognemo i uradimo nešto korisno za zajednicu. Želeli su da sami farbaju fasade i poprave mobilijare. Pomoć našeg udruženja je bila samo logistička i savetodavna“, kažu u Udruženju Radne akcije Delijski vis i dodaju:

                „Ponosni smo na mlade u našem naselju, koji će verujemo, biti bolji nego mi sami. Želimo im da nas zasene, da za ovaj grad i naselje urade više nego što smo mi, želimo da brend Radnih akcija Delijski vis nastave da šire, da vrate onu staru krilaticu da radni i vredni vrede i da budu pravi primer mladih koji traže i stvaraju promenu. Naše je da ih pratimo“, zaključuju članovi Udruženja Radne akcije Delijski vis.

                 Osnovci iz naselja Delijski vis su na primeru pokazali da krilatica „na maldima svet ostaje“ posle dužeg vremena dobija svoje pravo značenje.

                „Drago nam je da se priključuju našim akcijama, da predlažu nove akcije, da žele da žive u gradu čijem izgledu će i oni sami doprineti. Oni su ti koji će nastaviti ono što je naše udruženje započelo, a to je da na zahtev građana učinimo nešto korisno i pomognemo im da urade ono što oni ne mogu sami. Sada smo svesni da dobijamo i podmladak“, zaključuju u Udruženju Radne akcije Delijski vis.

               Kažu i da ih svaki njihov predlog raduje, pa makar to bilo samo i uređenje zelenila ispred neke zgarde, jer to čine kako bi pomogli razvoju lokalne zajednice.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.