Izvor: JUGpress.com, 09.Okt.2022, 19:56

Mladi iz Niša na međunarodnom samitu na Zlatiboru

NIŠ

Najbolji studenti sa fakulteta Univerziteta u Nišu koje bude izabrao i delegirao Grad Niš učestvovaće na petodnevnom međunarodnom samitu na Zlatiboru koji organizuje Fondacija „Zajedno za mlade“ dr Danice Grujičić. Samit se održava pod nazivom „Otvoreni svet“ a cilj je da okupi mlade ljude iz različitih oblasti iz celog sveta kako bi se međusobno povezali i tako stvorili mostove između svojih zemalja za budućnost. Prema rečima Danila Đokića, koordinatora Fondacije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << „Zajaedno za mlade“, dr Danice Grujićić. Samit se organizuje uz podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

                         „Samit se  održava od 27. do 31.oktobra na Zlatiboru a cilj samita je stvaranje mostova između naše zemlje i svih  drugih zemalja koje će nam ponuditi najbolje i najpametnije među nama iz različitih oblasti. Grad Niš će poslati svoje najbolje studente, a osnovni  preduslov je da prosek bude 8,5 na studijama mada nije i presudan mada je bitan“, kaže Danilo Đokić.

                        Prema njegovim rečima do sada je učešće potvrdilo 13 zemalja. Za najbolje studente iz Niša ovo je još jedna prilika da predstave i promovišu svoj grad.

                      „Pre svega su to zemlje BRIG-a, Brazil, Rusija, Indija, Kina, Juznoafrička Republika, Iran, a imamo i zemlje podunavske regije, kao i zemlje iz Evrope, Francuska, Mađarska, Slovenija, Severna Makedonije, Crna Gora. Očekujemo da nam se priključi još pet zemalja. Prvobitna ideja je bila da na samitu bude oko 500 učesnika, ali kako vreme odmiče taj broj se značajno povećava tako da će se na Zlatiboru okupiti između 2500 i 3000 učesnika iz različitih zemalja“, kaže Dalio Đokić.

                      Učesnici ovog međunarodnog samita baviće se najraznovrsnijim temama koje su aktuelne u svetu ali i među mladima.

                      „Teme na samitu su različite, od medicine, biznisa, volontiranja,  nauka, kultura, sport.Panelisti će biti naši poznati stručnjaci  u raznim oblastima pa i ministri“, dodaje Đokić.

                       Dodaje da su mladi inspirisani za učešće na ovakvim susretima jer je to prilika da razmene svoja znanja i iskustva u različitim oblastima.

                      „Svedoci smo trenutne situacije u svetu a ovo je lep tračak nade za  budućnost. Da naši najbolji studenti prave mostove sa vsojim kolegama iz drugih zemalja jer će oni jednog dana biti spona između naše i njihove  zemlje. Oni su nova generacija uspešnih privrednika, vodečih ljudi u svojim zemljama  i nadam se da će se oni boriti za jednu lepu budućnost“, kazao je Đikić.

                       Fondacija „Zajedno za mlade“ dr Danice Grujićić svoju kancelariju u Nišu ima već četiri godine.Osnovni cilj Fondacije je pronalazak i pomoć mladim talentima i mladima uopšte.

                       „Ukoliko je nekome potrebna sportska oprema Fondacija to obezbedi, ili ako se neko bavi muzikom a nema svoj instrument obrati se nama. U Nišu smo  do sada postavili nove koševe u Gimnaziji „Svetozar Marković“, donirali smo sportsku optemu mladim džudistkinjama Jani  i Ivi a organizovali smo i nekoliko panela na temu mladi danas i perspektiva mladih u Nišu. Za ove tri  godine odrađeno je toliko akcija da je kroz Fondaciju prošlo oko 600 do 700 učenika iz cele Srbije“, ističe Danilo Đokić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.