Izvor: JUGpress.com, 07.Avg.2020, 22:48

Ministar zdravlja Kosova sutra u Bujanovcu

BUJANOVAC

Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj sutra će boraviti u Bujanovcu i Preševu.

Dozvolu za boravak od 48 sati odobrile su vlasti u Beogradu, saznaje JUGpress

Zemaj dolazi na poziv predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Ragmija Mustafe .

Sa Zemajem dolazi i direktor Instituta za javno zdravlje Kosova Naser Ramadani.

Posle posete opštini Bujanovac Zemaj i Ramadani će obići i Kovid ambulantu u bujanovačkom Domu zdravlja .
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Kako saznajemo gosti iz Prištine će, zapravo, o radu ove ambulante razgovarati ispred zgrade Doma zdravlja a očekuje se da bi mogli da donesu i neku donaciju.

Kasnije će postetiti i opštinu Preševo gde će se sastati sa rukovodstvom, obići će Doma zdravlja i sastati se sa predstavnicima albanskih opozicionih stranaka u toj opštini.

Nacionalni savet Albanaca i kabineti predsednika opština Bujanovac i Preševo juče su, preko društvenih mreža, pozvali Albance koji su završili Medicinski fakultet u Prištini iz te dve opštine da se prijave za specijalizacije kod Ministarstva zdravlja Kosova.

Iako je , u okviru Biriselskog sporazuma, jedna od tačaka i priznavanje diploma fakulteta iz Prištine, albanski lideri su JUGpressu rekli da je tek nekoliko svršenih studenata medicine moglo da nostrifikuje svoje diplome u Srbiji ali da su odbijeni, kada su konkurisali za specijalizacije a naši sagovornici navode da je obrazloženje za to da ta nostrifikacija važi sama za zapošljavanje.

U bujanovačkom Domu zdravlja je nedavno zaposleno nekoliko mladih lekara, Srba i Albanaca.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Ministar zdravlja Kosova u Bujanovcu

Izvor: JUGpress.com, 08.Avg.2020, 18:29

BUJANOVAC..Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj I direktor Instituta za javno zdravlje Kosova Naser Ramadani boravili su danas u Bujanovcu gde su sa predsednikom te opštine Nagipom Arifi razgovarali o epidemiološkoj situaciji vezanoj za koronu i merama preduzetim  za zaštitu zdravlja građana opštine...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.