Izvor: JUGpress.com, 18.Jan.2020, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna nagrada Odboru za ljudska prava Vranje

VRANJE

Odbor za ljudska prava Vranje dobio je veliko priznanje za svoj rad, međunarodnu nagradu „Sa i za devojke“ za 2019. godinu, zvanično je saopšio Kolektiv „With and For Girls“,  16. januara, u Londonu.

Nagrada je globalno priznanje za rad koji je Odbor za ljudska prava Vranje sproveo u Srbiji za 22 godine neprekidnog rada.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />U konkurenciji 170 organizacija iz celog sveta vranjski odbor osvojio je prvo mesto u svetu i prvo mesto u regionu Evropa i centralna Azija, kroz ocenu sveukupnog rada i Programa „SOS Kutak za devojke Vranje“.

Sa i za devojke (With and For Girls), jedini je svetski fond za devojčice i adolescentkinje u kome učestvuju i devojčice i koji je za devojčice, a koji je formiralo jedanaest fondacija: Global Fund for Women, EMpower, FRIDA, Mama Cash, NoVo Foundation, Plan International UK, Comic Relief, Stars Foundation, The Global Fund for Children, Nike Foundation, Purposeful Productions.

Ceremonija dodele nagrada i svečano proglašenje pobednika biće održana, 6. marta, u Londonu, u sali kraljice Elizabete Southbank centra.

Vranjanka Dejana Dexi Stišić, ambasadorka mladih Srbije u EU – Mreža Žene protiv nasilja (WAVE), jedna od koordinatorki i vršnjačka edukatorka SOS Kutak za devojke Vranje, u ime pobednika iz Srbije, predstavljaće ovaj Program Odbora za ljudska prava Vranje  u Londonu, u nedelji promocije dobitnika svetskih nagrada

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.