Izvor: JUGpress.com, 19.Okt.2021, 14:00

Marija, žena za kojom tuguju Nišlije

NIŠ

Vest o tome da Marija Petković, mlada Nišlijka, nije više sa nama potresla je mnoge Nišlije, posebno one starije kojima je Marija nesebično pomoagala pre ali posebno i u vreme korone kada oni nisu mogli da napuštaju svoje domove. Marija se tada organizovala i počela da  priprema obroke za njih donoseći  ih do njihovog praga. Danima je to radila, a obroci su svakog dana bili različiti. Svakog  dana je ova energična mlada  Nišlijka, i pored svih porodičnih i poslovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << obaveza, pripremala po tri obroka a nedeljno do 400. Uvek kada je nekome bia potrebna pomoć ona je priskočila, na ovaj ili onaj način, ali punim srcem is a iskrenom željom da nekom pomogne.                     “ Osećamo obavezu da se u grupi zahvalimo i oprostimo od jedne od najhumanijih članica grupe, Marija Petković iz Niša. Marija se odazivala svim pozivima za naše humanitarne akcije. Siromašnim porodicama, koje smo slali na letovanje, pravila je bogate lanč pakete, a nekima od njih obezbedila je, na neodređeno vreme, besplatne obroke tri puta nedeljno u svojoj ketering firmi”. Ovim rečima su se članovi grupe Uživo iz Grčke i administratorka Ana Nikolić na društvenim mrežama oprostila od njihove članice Marije Petković. Odlazak ove mlade Nišlijke koja je plenila svojom dobrotom rasplakala je mnoge. Ana je svojom objavom otkrila istinu o Mariji koja je za mnoge bila nepoznata jer je uz sve ostale osobine koje je imala dodala i skromnost.

                   “U pitanju je energična žena koja je svima pomagala, sakupljala velike sume novca za pomoć siromašnima i bolesnima, veliki donator Nurdora i dečjih klinika, a tokom korone obezbeđivala i dostavljala hranu i namirnice za stare Nišlije.

Veliki gubitak za sve, najpre za porodicu i troje dece, a onda i za Niš i našu grupu. Hvala Marija, još jednom, za svu podršku koju si pružala našim ljudima i našim humanim akcijama”, napisala je Ana Nikolić.

                   Marija Petković je bila i vlasnica firme za ketering, a njena humanost i želja da pomogne svima kojima je pomoć bila prekopotrebna privlačila je pažnju medija koji su u nekoliko navrata pisali ili pravili priloge o njoj.

                   “Spremala je obroke za Nišlije dodavajući im kao začin ljubav. Sve što je radila radila je srcem i ništa joj nije bilo teško. Mada se radilo o pomoći drugima strogo je vodila računa da obroci ne budu jednolični, da su hranjivi. Nekima je nosila i sama ako nije imao ko da odnese. Ako se radilo o doručku uz pecivo je uvek dodavala i jogurt. Znala je da ih obraduje i rođendanskim tortama”, pričaju Nišlije kojima je pomagala.

                   Za mnoge bi pripremanje po tridesetak obroka dnevno bilo previše. Za Mariju ne. Ona je volela one kojima je pomagala i tu ljubav je posipala preko jela koja im je dostavljala. Posebno se posvetila starijim Nišlijama koje nisu mogle da izlaze kada je počela pandemija korone. Njima su doruč, ručak i večera, stizali na kućni prag. Nedeljno bi spremila i po 400 obroka.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.