Izvor: JUGpress.com, 15.Apr.2021, 18:05

Manji udeo starih medju umrlima

ATINA

Udeo starijih od 80 godina među umrlima od covida-19 u Europi je pao na najniži nivo od početka pandemije, na oko 30 posto zahvaljujući vakcinama, rekao je danas regionalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Hans Kluge.

“Tokom poslednja dva meseca, trend među starijima od 80 se odmakao do trenda među drugim starosnim grupama, verovatno zahvaljujući vakcinaciji te visokorizične grupe”,  rekao je Kluge na online konferenciji za novinare iz Atine >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << gde je na putu..

Udeo starijih od 80 među umrlima “postupno je pao na oko 30 posto ili najniži nivo od početka pandemije”, dodao je on.

Evropski  ogranak Svetske zdravstvene organizacije  je početkom aprila  upozorio na vrlo zabrinjavajući broj slučajeva poslednjih meseci i njihov brzi i stalni rast, “a sada vidi znakove usporavanja zaraza u nekoliko zemalja”.

SZO i dalje poziva na oprez jer se svakog minuta prijavljuje 160 novih slučajeva u regionu, govore njeni podaci.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.