Izvor: JUGpress.com, 24.Maj.2023, 13:46

Mališani telefone zamenili sportom

NIŠ

                                        Učenici osnovnih škola iz Niša i okoline okupili su se u parku Čair u akciji „Stop! Svi na sport“ koju tradicionlno organizuju Školska uprava, Sportski Savez i Policijska uprava Niš, a sve pod pokroviteljstvom Grada Niša. Osnovci trećeg i četvrtog razreda takmičili su se na nekoliko poligona koje su za njih pripremili sportski klubovi iz Niša, a ogledali su se u odbojci, fudbalu, tekvodnu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << atletici kao i na poligonu memorije. Oni najradoznaliji su mogli da „zavire“ i u olocijski auzomobil i na koju sekundu uključe sirenu. Osnovni cilj ove akcije je da se deca upoznaju sa sportom kako bi jednog dana postali i članovi nekih klubova jer je to dobar način da slobodno vreme ne provode samo sa telefonima i ispred kompjuterskih monitora.

                                       „Ovo je deveta akcija „Stop, svi nasprt“  i  za akciju se prijavilo oko tridsetak škola. Učesnici akcije su učenici četvrtog razreda koji su i naša ciljna grupa. Oni se takmiče u nekoliko sportova i igraju sa nama. Akcija je od posebnog značaja i zbog toga što se kod dece razvija ljubav prema sportu a gotovo svi klubovi nakon ovog masovnog takmičenja dobiju nove članove“, kaže Zvonimir Stanković, predsednik Sportskog saveza Niša.

                                       Prema njegovim rečima u okviru ove akcije  kod dece može da se uoči za koji su oni sport motivisani ali i kojim sportom mogu da se bave i upute se u tom pravcu. Za njih je ovo prvo masovno takmičenje, neka vrste „Niške olimpijade“.

                                      „U svim sportskim granama posle ove akcije javi se veliki broj dece koja žele da se bave sportom a to je, zapravo, i suština svega ovog što radimo. Deca se i druže, na otvorenom su prostoru i na čistom vazduhu. U ovom vremenu je jako  važno da se deca bave sportom jer što ih je više na sportskim terenima manje njih sedi pored kompjutera. Što više dece na sportskim poligonima  uspeh je svih nas“, istakao je Zvonimir Stanković, predsednik Sportskog saveza Niša.

                                     Svaku školu koja učestvuje na takmičenju predstavlja ekipa od pet učenika. Najbolje ekipe dobijaju pehare za prvo, drugo i treće mesto kao i zlatne, srebrne i bronzane medalje. Članovi najuspešnije ekipe dobijaju bicikle, deset prve škole dobijaju lopte za košarku, odbojku, rukomet i fudbal, a i za sve  učesnike su pripremljene i simbolične nagrade.

                                     Ova sportsko-edukativna akcija još jednom je približile niške đake službenicima Policijske uprave koji jesu uvek tu oko njih da ih zaštite i pomognu im a preneta je i ona osnovna poruka o zdravim stilovima života.

(Kraj) VP/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.