Lopovi provalili u kuću vladike Pahomija

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Apr.2017, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovi provalili u kuću vladike Pahomija

Lopovi su sve bezobzirniji o čemu govori podatak da se krađe sve češće dešavaju u po bela dana. Provaljuje se u stanove, lokale, radionice, škole a ne zaobilaze se ni svetinje. Tokom uskršnjih praznika, nepoznati počinioci provalili su u kuću vladike Pahomija.

Dva dana nakon toga ukradene su kutije sa dobrovoljnim prilozima vernika, a kasno sinoć su razbijena vrata na Šapranačkoj crkvi.

Za kratko vreme crkva je podnela 17 krivičnih prijava protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << NN počinilaca zbog krađe doborovoljnih priloga ili urušavanja crkvenog inventara. Krađe su najčešće o velikim verskim praznicima kada više vernika dolazi na službu. Tako je bilo i na Uskrs. Tokom trajanja službe, uoči Uskrsa, lopovi su provalili u dom vladike Pahomija, ušli unutra i uzeli dva kompjutera. Ljudi iz obezbeđenja su brzo regovali i lopovi su u begu bacili i uništili kompjutere. Dva dana nakon toga u Sabornom hramu se desila pljačka. "Nepoznati počinioci su odneli kutije sa novcem, dobrovoljnim pilozima koji ostavljaju vernici. Jednu kutiju su odneli a jednu polupali" kaže sveštenik Stanislav Petrušević. On dodaje da je sinoć kasno pijavljen pokušaj provale u Šapranačkoj crkvi ali daje brzom intervencijom starešina crkve sprečena pljačka. Provalnici su obili vrata i na ta način pričinili i materijalnu štetu.

Crkva ima ozvučenje i video nadzor, ali je nemoguće ispratiti svaki kutak, kaže otac Stanislav i apeluje na vernike da svoje priloge ostavljaju u kutijama a ne na vidljivom mestu.

On kaže da su na udaru sve crkve i da su česti pokušaji krađe a da se neki nikada ne rasvetle. Primer je krađa koja se desila pre godinu dana u Pavlovcu kada su lopovi ukrali crkveno zvono.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.