Ljubica Trutić:Tek pod vodom dišem

Izvor: juGmedia, 31.Dec.2013, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubica Trutić:Tek pod vodom dišem

NIŠ – Kao i za svaki sport potrebna je fizička spremnost i izdržljivost, ali su snaga volje i samodisciplina ključni za uspeh. Prvih nekoliko minuta u vodi se opuštam, a onda počinje „bitka“.

Počnu kontrakcije dijafragme, instinktivno želim da udahnem vazduh i to su prelomni trenuci. Tada, verovali ili ne – pevam. Naravno, u sebi. Nemam neku određenu pesmu, već onako šta sam tih dana slušala

 

Ovako buduća zubarka Ljubica Trutić (19) državna >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << rekorderka, a u ženskoj konkurenciji i šesta žena na svetu u ronjenju na dah, opisuje najdramatičnije trenutke pod vodom.

Svojom lepotom i stasom Ljubica privlači pažnju gde god se pojavi, a samo neupućene može da zbuni njen krhki stas, jer je „rođena“ za ovaj ekstremni sport. Kaže da je najteža bitka pod vodom ubediti sebe da se može izdržati još koji sekund više, a da se ne ugrozi zdravlje, što ona poznajući medicinu sebi nikad ne bi dozvolila.

Da joj je plivanje u krvi, dokazuje i to što je pre ronjenja bila uspešna i u sinhronom plivanju. Počela je da roni pre tri godine i za kratko vreme izborila šestu poziciju u svetu u čak dve discipline: sa perajima je uspela da roni 192 metra dok je statično u vodi provela šest minuta i 17 sekundi. Svetski rekord od devet minuta i dve sekunde drži Ruskinja Natalija Momčova, koja ima 51 godinu i više decenija je u ovom sportu. Na svetskom takmičenju ovog leta u Beogradu, Ljubica je bila najmlađa takmičarka. U disciplini ronjenja sa perajima njen rezultat je bolji od državnog rekorda u muškoj konkurenciji.

- Nije reč o dokazivanju već o ljubavi prema vodi, osećam se kao da sam u svojoj prirodnoj sredini i tada „dišem punim plućima“ – priča ova atraktivna Nišlijka. Ne krije da joj je dodatna motivacija to što se i njen momak takođe bavi ekstremnim sportovima.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Državna rekorderka u ronjenju na dah: Tek pod vodom osećam da dišem

Izvor: Večernje novosti, 31.Dec.2013

KAO i za svaki sport potrebna je fizička spremnost i izdržljivost, ali su snaga volje i samodisciplina ključni za uspeh. Prvih nekoliko minuta u vodi se opuštam, a onda počinje „bitka“. Počnu kontrakcije dijafragme, instinktivno želim da udahnem vazduh i to su prelomni trenuci. Tada, verovali...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.