Izvor: JUGpress.com, 07.Mar.2024, 23:30

Ljubav je pesma, bedem zaboravu

VLASOTINCE

– Na poziv Biblioteke i Književnog kluba ‘Rosulja’, privrženošću prave porodice koja se sabira oko ognjišta, ponovo se okupljamo da ogrejemo svoje duše neprolaznom vatrom stihova. Nismo želeli da pepeo zaborava pokrije sećanje na preminule poetese našeg grada, pa se u susret Danu žena prisećamo Marije Stojanović, Stanke Prikić, Koviljke Milenković, Brane Milošević, Milice Šušulić, Slavice Anđelković, Mile Petrović i Nevenke Popović – ovim biranim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << rečima, na ubedljiv i topao način, veče sećanja na preminule zavičajne pesnikinje otvorila je Marija Popović.

Njihove stihove kazivale su gimnazijalke Milica Pavlović i Sofija Mitić, dok su se nekih minulih, veselih vremena, pesničkih, vedrih druženja i zajedničkih, lepih trenutaka prisećali prijatelji i prijateljice, članovi porodice, poštovaoci njihovih pesničkih zaveštanja.

Samo veče bilo je ispunjeno toplinom, prijatnom melanhonijom i srećom zbog vraćanja uspomena na drage osobe, bilo je obogaćeno prigodnom izložbom knjiga čiji su oni autori. Njihovi izdavači, najvećim delom, bile su zavičajne ustanove ili udruženja poput Lista Vlasina, Kulturni centar, Fondacija Darovitih, Udruženje Loza i Narodna biblioteka koja su im na taj način iskazivale podršku i brinule o kulturnom životu Vlasotinca.

Posebnu draž ovoj večeri dao je čin nagrađivanja učesnika konkursa „Moj bukmarker“, na koji su učestvovali članovi vlasotinačke biblioteke, a povodom 28. februara Nacionalnog dana knjige. U izboru za najlepši obeleživač stranica najuspešnije su bile učenice OŠ „8. oktobar“, koje su osvojile sve tri nagrade i to : Jana Stanojević, Ivana Živković i Jana Pešić, dok je za originalnost nagrađen „obeleživač“ starijeg člana biblioteke Novice Stojanovića.

Sledeći poetski susret u Biblioteci zakazan je za 21. mart, Svetski dan poezije. Zadovoljni atmosferom, dokazanim gestom prijateljstva i načinom iskazivanja poštovanja, prisutni su aplauzom pozdravili poziv za novo druženje. (kraj) VS/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.