Liturgije i paljenje badnjaka u Pirotu

Izvor: juGmedia, 07.Jan.2013, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liturgije i paljenje badnjaka u Pirotu

PIROT – Liturgijama i paljenjem badnjaka u portama dve crkve u Pirotu obeleženo je badnje veče, a danas liturgijama i Božić.

Badnjak je paljen i u porti Crkve u selu Krupac i u naselju “Tanasko Rajić” u Pirotu a potom su najmlađima podeljeni paketići.

Liturgije su održane u Crkvi Rođene Hristovo na “Pazaru” i u Sabornoj ckrvi u “Tijabari” u Pirotu, gde su potom u portama pred paljeni badnjaci.

U porti Crkve  na Pazaru je lomljena česnica sa >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << zlatnikom.

Vladika niški Jovan Purić sutra će, drugog dana Božića, od 8 do 9 sati u crkvi Rođenje Hristovo na Pazaru, na  Sabor Presvete Borogorodice, držati božićnu liturgiju. Kolačar je Direkcija za izgradnju grada Pirorta.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Vladika niški: Čitajte Bibliju i budite pravi roditelji

Izvor: juGmedia, 08.Jan.2013, 15:12

PIROT – Vladika niški gospodin Jovan Purić danas je u crkvi Rođene Hristovo na “Pazaru” u Pirotu služio božićnu liturgiju pred velikim brojem vernika...Obraćajući se okupljenim vernicima rekao je da majke i očevi koji žele da budu istinski roditelji, treba duhovno da napreduju i da budu...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.