Izvor: JUGpress.com, 09.Apr.2020, 16:50

Leskovčani ponovo na “Joakimu”

LESKOVAC

Na ovogodišnjem 56. festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ odlukom selektorke festivala Branislave Ilić Narodno pozorište Leskovac će u glavnom takmičarskom programu nastupiti sa čak dve predstave: „Svici“ Tene Štivičić u režiji Ksenije Krnajski i „Ako se probudiš ili kao da je važno” Isidore Milosavljević u režiji Nenada Todorovića, a u koprodukciji sa Narodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pozorištem iz Prištine. Uspeh je još veći ako se zna da će se takmičiti ukupno sedam predstava pozorišnih trupa pozorišta iz Kragujevca, Šapca, Pirota, Novog Pazara/Lazarevca i Vranja.

Festival „Joakim Vujić“ je tradicionalno trebalo da bude održan u maju, ali zbog vanrednog stanja biće održan čim okolnosti to dozvole. Domaćin festivala ove godine je Vranje. Leskovačko pozorište je poslednji put učestvovalo na Festivalu „Joakim Vujić“ 2014. godine.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

"STRAH, SMEH, SLOBODA..." 56. Festivan profesionalnih pozorišta Srbije odložen, ali u takmičarskom programu 7 predstava po izboru dramaturga

Izvor: Blic, 09.Apr.2020

Iako je festival odložen do daljeg, u glavnom takmičarskom programu biće sedam predstava po izboru selektora Branislave Ilić, dramaturga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.