Lepote Stare planine u objektivu foto aparata

Izvor: juGmedia, 29.Avg.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepote Stare planine u objektivu foto aparata

“Stara planina, četiri godišnja doba Agora art je tamo gde je ragastov“ naziv je izložbe fotografija koja je otvorena na centralnom gradskom trgu u Pirotu a na kojoj su prikazana sva četiri godišnja doba na Staroj planini, u okviru Pirotskog kulturnog leta.

Autori fotografija su Igor Đorđević, Robert Ilić i Srđan Denčić, a osim fotografija, brojni posetioci su mogli da uživaju i u dokumentarnom filmu Produkcije “Gazela“ pod nazivom “Zvuci Stare planine”, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je nagrađen na Festivalu dokumentarnog filma u Vrmdži.

“Ideja se rodila upravo sa tim ragastovom. Imali smo više puta kapiju Stare planine u pravom smislu na terenu. Želja nam je da upravo tu kapiju postavimo na trgu. Ovoga puta smo to uradili kroz ovu izložbu i film”, kaže jedan od autora fotografija prelepih predela Stare planine Srdjan Denčić.

Robert Ilić dodaje da su fotografije uglavnom nastale u pohodima članova Planinarskog društva “Vidlić“ na Staru planinu.

“Stara planina, koja je proglašena za Park prirode pre 11 godina, je lepa u sva četiri godišnja doba. Kad pogledate forografije jeseni vidite pravo bogatstvo boja. Lepa je i zimi sa zaledjenim vodopadima a da ne pričamo o proleću kad ona ozeleni i procveta”, ističe Ilić.

Otvarajući izložbu, pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović je rekla da je ideja da se ovom izložbom prikažu najlepši predeli Stare planine u četiri godišnja doba kako bi približili netaknutu prirodu Stare planine.

“Raskošna lepota Stare planine pleni tokom cele godine. Činjenica da je skoro pet meseci pod snegom, prolećnu i letnju sezonu prate blage temperature, a jesen na planini je čarobna. Ovom izložbom građanima otvaramo vrata za sva četiri godišnja doba na Staroj planini”, rekla je Golubovićeva.

U planu je da se naredne godine organizuje “Agora art fest“, a na ovom Festivalu bi bili prikazani etno i ekološki filmove.

„Cilj nam je da Pirot bude prepoznat i po tome a ne samo po poznatim gastro specijalitetima“, kaže Denčić.

Organizatori su Produkcija “Gazela“ i Agencija za marketing “Bekground”.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.