Kuršumlija: Smanjene plate opštinarima

Izvor: juGmedia, 16.Maj.2013, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija: Smanjene plate opštinarima

KURŠUMLIJA – Zaposleni u opštinskoj upravi u Kuršumliji od sledećeg meseca primaće za deset odsto manje plate, dok će funkcioneri biti „lakši“ u proseku za 15 procenata, piše  dnevni list „Kurir“.Prema rečima predsednika opštine Radoljuba Vidića smanjenjem plata uštedeće se između sedam i osam miliona dinara a ta sredstva će biti iskorišćena za socijalna davanja.

„Zaposlenima se smanjuju plate za deset odsto a funkcionerima između 12 i 20%. Ova sredstva preusmerićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << za kupovinu knjiga svim osnovcima od petog do osmog razreda“,kaže Vidić.

Prema nezvaničnim informacijama zbog smanjenja plata najviše su se bunili funkcioneri.Inače, prosečna plata u opštinskoj upravi je oko 36.000 dinara, dok je prosek u opštini oko 25.000 dinara.

(Kraj) Kurir /iva

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smanjene plate opštinskim funkcionerima

Izvor: Telegraf.rs, 16.Maj.2013

Zaposlenima u lokalnoj samoupravi Kuršumlije plate su smanjene za 10 odsto, a funkcionerima za 15 odsto. U opštinskoj upravi kažu da će od tog novca kupiti knjige svim učenicima i povećati socijalna davanja

Nastavak na Telegraf.rs...

Štrajk u opštinskoj upravi zbog smanjenja plata?!

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Maj.2013, 02:30

Zaposleni u opštinskoj upravi u Kuršumliji kojima su odlukom predsednika te opštine Radoljuba Vidića smanjene plate stupili su u štrajk, Saznaje Južna Srbija.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.