Kup Srbije: surdulički Radnik dočekuje pirotski Radnički

Izvor: JužneVesti.com, 25.Sep.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Srbije: surdulički Radnik dočekuje pirotski Radnički

U duelu južnjaka u šesnaestini finala Kupa Srbije surdulički Radnik, član Superlige, na svom terenu će u sredu, 26. septembra dočekati srpskoligaša Radnički iz Pirota, a trener domaćina Milan Milanović ističe da njegov tim želi da ode što dalje u Kupu. U pirotskom klubu kažu da se ne predaju unapred i da će "teren pokazati ko zaslužuje plasman dalje".

Trenutno 14. ekipa na tabeli Superlige imaće, bar na papiru, jedan od lakših zadataka u šesnaestini >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << finala Kupa jer joj u goste stiže trećeligaš. Posle dve pobede, remija i šest poraza u eliti Radnik želi da se iskupi u najmasovnijem takmičenju Kupu Srbije.

Cilj nam je, pored ostanka u Superligi, da što dalje odemo u Kupu Srbije. Pristupićemo ovoj utakmici maksimalno i nadam se da ćemo da prođemo dalje. Na sve igrače, osim onih koji su duže vreme povređeni, mogu da računam. Svi su u konkurenciji za tim, ali verujem da će doći do nekoliko izmena u sastavu jer želim da neke igrače odmorim - kaže Milan Milanović, trener Radnika.

Sa druge strane, o protivniku imaju samo reči hvale u Radničkom, kaže sekretar kluba Dragan Janković, ali se ne predaju unapred.

Velika je čast igrati četvrtfinale Kupa protiv superligaša, to je jedna od ekipa koja je u poslednje vreme napravila veliki napredak, od prosečnog srpskoligaša postala je stabilan član Superlige. Ekipa Radnika je respektabilna, pokušaćemo da se predstavimo u najboljem mogućem svetlu. Teren je merilo, pokazaće ko zaslužuje plasman dalje, ali nama je prvenstvo u prvom planu, a ove utakmice su prilika da proverimo kvalitet i mogućnosti naše ekipe - kaže Janković.

Piroćanci trenutno zauzimaju šestu poziciju na tabeli Srpske lige istok sa po tri pobede i remija i jednim porazom. U glavni žreb Kupa Radnički je ušao pobedom u pretkolu protiv Trajala.

Utakmica je prava prilika da se protiv superligaša izmeri naša ekipa, da vidimo gde smo u odnosu na jedne od najboljih ekipa po kvalitetu i organizaciji u regionu. Nemamo problema sa povredama, idemo u Surdulicu sa najjačim sastavom. Ne idemo sa belom zastavom, ali ne pretimo. Radnički je kroz svoju istoriju uspevao da postigne dobre rezultate i iznenađenja u Kupu, pa ako se ukaže šansa naravno da čemo je iskoristiti - dodaje Janković.

Utakmica počinje u 16 sati, a ulaz je besplatan. Igra se jedan meč, a pobednik ide u osminu finala Kupa.

Jug Srbije u nacionalnom Kupu predstavlja i niški Radnički koji svoj meč takođe igra u sredu, ali od 19 sati. Nišlije na svom "Čairu" dočekuju Bežaniju, a vranjski Dinamo će 17. oktobra u Surudlici igrati protiv Crvene zvezde, aktuelnog šampiona.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.