Krili hašiš i marihuanu u donjem vešu

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Okt.2017, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krili hašiš i marihuanu u donjem vešu

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom, 20. oktobra 2017. godine, na prelazu Gradina, u roku od 45 minuta kod trojice putnika pronašli i zaplenili manje količine marihuane i hašiša skrivene u donjem vešu.

Serija zaplena počela je oko 12.30 časova kada se izlazu pomenutog graničnog prelaza pojavio Audi A4, švedskih registarskih oznaka. U automobilu su bila tri putnika različite nacionalnosti: pored bugarskog državljanina koji je upravljao vozilom, bili su >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << tu i suvozač turske nacionalnosti i jedan Šveđanin.

Oni su putovali iz Švedske ka Bugarskoj. Detaljnim pregledom automobila nije otkriveno ništa, ali je tokom ličnog pretresa putnika u donjem vešu 31-godišnjeg suvozača otkriven paket sa oko 35 grama hašiša.

Samo 45 minuta kasnije na prelazu su se zatekla još dva automobila marke Audi A6 na putu ka Turskoj.

Pored vozača u prvom automobilu, nemačkih registarskih oznaka, nalazio se još jedan putnik, 33-godišnji nemački državljanin turske nacionalnosti. Ubrzo je i u donjem vešu ovog putnika otkriveno pakovanje sa oko 34 grama marihuane.

Drugim Audijem A6, koji je na prelaz stigao u isto vreme, upravljao je 40-godišnji nemački državljanin turske nacionalnosti. Carinici su se i u ovom slučaju opredelili za lični pretres kojim je u donjem vešu vozača nađeno još 31 gram marihuane.

Ovi slučajevi potvrđuju tezu da je teže naći manje količine narkotika, jer su lakše za skrivanje, a putnici ne prezaju od toga da ih kriju i na najneverovatnijim mestima verujući da ih tu niko neće tražiti.

U sva tri slučaja, droga je zajedno sa putnicima uhvaćenim u pokušaju krijumčarenja predata policiji u dalju nadležnost.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Braća Turci, u pokušaju šverca deviza

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Okt.2017

Carinici su 20. oktobra 2017. godine na graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz zemlje, zaplenili gotovo 50.000 neprijavljenih švajcarskih franaka...Prekršaj je otkriven kada su se za redovnu carinsku kontrolu prijavila braća, 32- godišnji i 30-godišnji švajcarski državljani, turske nacionalnosti....

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.