Konkurs za jednokratnu pomoć studentima iz Blaca

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2022, 10:55

Konkurs za jednokratnu pomoć studentima iz Blaca

Redovni studenti druge, treće i četvrte godine sa prosekom ocena 7,5 i više i prebivalištem u Blacu, mogu konkurisati za jednokratnu novčanu pomoć koju dodeljuje Opština. Dokumenta se mogu predati do 23. decembra.

Pravo da konkurišu imaju samo studenti državnih fakulteta koji su po prvi put upisani u narednu godinu studija, a da bi ostvarili pravo na dobijanje novčane nagrade, visokoškolci moraju da prilože potvrdu sa fakulteta da se njihovo studiranje finanasira iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << budžeta Republike i da su programi akreditovani od strane nadležnog Ministarstva.

Novčana pomoć se dodeljuje u 3 kategorije, prva kategorija su studenti prvog stepena studija osnovnih akademskih, osnovnih strukovnih i integrisanih studija od druge do četvrte godine studija gde je opredeljeno do 80 odsto predviđene novčane pomoći. Druga kategorija su studenti drugog stepena studija diplomskih akademskih studija, specijalističkih akademskih, specijalističkih strukovnih studija i integrisanih studija pete i šeste godine studija za šta je opredeljeno 20 odsto sredstava - kaže se u pozivu za dodelu pomoći studentima.

Napominje se da treću kategoriju čine studenti sa hendikepom i studenti sa hroničnim bolestima osnovnih akademskih, osnovnih strukovnih i integrisanih studija od druge do četvrte godine.

Između ostalog, sastavni deo dokumetacije je prijava koji se može preuzeti elektronski na sajtu Blaca

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.