Kolom proslavili uspešan uspon na Crnook

Izvor: JužneVesti.com, 17.Avg.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolom proslavili uspešan uspon na Crnook

Na drugom međunarodnom usponu planinara na planinu Crnook kod Bosilegrada, koji je održan 15. avgusta, vrh visok 1.800 metara i stazu od preko 20 km savladali su planinari iz država Balkana i Nemačke.

Planinare je sparno vreme pratilo velikim delom uspona, a jedino im je gusta šuma kroz koju su prolazili omogućavala malo prijatnije penjanje. Pošto je planinare u blizini spomenika Kinstan ugrozila ozbiljna kiša, javila se mogućnost da uspon bude neuspešan.

Većina >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ljubitelja ovog adrenalinskog sporta odustala je od osvajanja vrha Crnook, a samo nekoliko najhrabrijih nastavilo i uspelo da ga osvoji.

Mesto okupljanja svih i prilika za zabavu nakon napornog penjanja bilo je mesto Saborište.

Pokrovitelji ovog događaja omogućili su dobru zabavu planinarima, a po njihovim rečima, posebno su bili oduševljeni nastupom kulturno-umetničkog društva.

Oduševljeni smo nastupom, deca su bila uigrana i posvećena iako nije jednostavno igrati na onolikoj visini - kažu u klubu "Železničar".

Ovo planinarsko okupljanje polako postaje tradicija grada Bosilegrada i jedan od najboljih razloga zašto treba posetiti ovaj kraj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.