Klinički centar: Prijavite korupciju

Izvor: juGmedia, 26.Avg.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinički centar: Prijavite korupciju

NIŠ – Povodom vesti da je lekar niške Klinike za urologiju dr Jugoslav Stojiljković uhapšen zbog primanja mita, ova zdravstvena ustanova saopštila je da podržava rad državnih organa u borbi protiv korupcije i pozvala građane da prijave korumpirane lekare.

„Insistiramo na tome da se iskoreni primanje mita među zdravstvenim radnicima i da se ovo plemenito zanimanje ne dovodi u vezi sa korupcijom. Molimo građane da pomognu u otkrivanju sličnih situacija, jer svako od dva i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << po miliona stanovnika, koliko se leči u Kliničkom centru, ima zakonom garantovano pravo da dobije adekvatnu negu i uslugu u ovoj zdravstvenoj ustanovi“, navodi se u saopštenju KC Niš.

U saopštenju se takođe  ističe da KC apelujem na predstavnike sedme sile da poštuju pravna načela i princip da niko nije kriv dok se ne dokaže suprtono, te da svojim tekstovima i senzacionalističkim naslovima nikoga ne osuđuju unapred.

„Doktor Stojiljković će danas biti priveden istražnom sudiji Višeg suda, a pravosudni organi će po završetku postupka doneti konačnu odluku“, dodaje se u saopštenju uprave Kliničkog centra Niš.

U ovoj zdravtvenoj ustanovi podsećaju da su više puta pozivali da građane da lično direktoru KC Niš dr Zoranu Radovanoviću prijave lekare koji zahtevaju od njih novac za lečenje.

(Krajmia/ena

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.