Izvor: JUGpress.com, 10.Apr.2023, 18:51

Klinici za padijatiju donirana dva inkubatora

NIŠ

 U Nišu se godišnje rodi 3.500 beba i većina njih je zdrava i na vreme napusti sa mamom porodilište, ali oko 500 njih se rodi pre vremena i potrebna im je pomoć lekara da se izbore sa prvom najvažnijom bitkom. Ove bebe provedu, prema rečima rukovodioca Klinike za pedijatriju profesorke dr Jelene Vojinović, kod njih od nekoliko nedelja do nekoliko meseci u inkubatorima koji su om preko potrebni da bi pomogli ovim mališanima. Zahvaljujući društveno odgovornoj kompaniji „AstraZeneca“ >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ova klinika je postala bogatija za dva najsavremenija inkubatora koji su im danas uručeni, a u pitanju je projekat koji je kompanija realizovala u saradnji sa Udruženjem roditelja prevermeno rođenih beba „Mali Div“.

                         „ Godišnje se u niškom porodilištu rodi 3.500 beba, ali neke od njih požure sa dolaksom na svet i upravo su ovi  inkubatori za blok intenzivne nege Klinike za pedijatriju namnejni njima, da im pomognemo da lakše prebrode svoju prvu bitku. Opreme na klinici ima i još će biti, ali nikada dovoljno.  Ovako sofisticirana oprema nam je dnevno potrebno jer je UKC referentna zdravstvena ustanova za sve što se desi južno od Beograda“, kazao je profesor dr Zoran Perišić i zahvalio se Kompaniji „AstraZeneca“ koja na ovaj način podržava i budućnost Srbije. On je dodao da saradnja sa ovom društveno odgovornom Kompanijom traje već dugo i da su oni tu uvek kada je potrebno pomoći.

                  Aleksandar Tripković je ispred Kompanije „AstraZeneca“ je istako da mu je drago da su još jednom prepoznali potrebe zajednice i da su zajedno sa Udruženjem „Mali Div“ realizovali donaciju  inkubatora UKC Niš kao najznačajnijoj zdravstvenoj ustanovi u ovom delu Srbije.

                 „Imamo sjajnu višegodišnju saradnju sa UKC Niš i ponosni smo zbog toga. Najosetljiviji deo društva su deca  i važno je da im pružimo podršku kada im je to najpotrebnije a da ovim malim  junacima pomognemo da prvu, ali najvažniju bitku posle rođenja,  na što najlakši način“, kazao je Tripković i dodao da se saradnja sa UKC nastavlja. (kraj) VP/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.