Jugoistok – Rigorozne kazne za kradljivce struje

Izvor: juGmedia, 12.Avg.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugoistok – Rigorozne kazne za kradljivce struje

NIŠ – Privredno društvo „Jugoistok“ zapretilo je krivičnim prijama svim potrošačima koji se sami priključuju na električnu mrežu i neovlašćeno koriste struju.

„Reč je o krivičnom delu koje će biti sankcionisano krivičnim prijavama, ali i obračunom neovlašćene potrošnje u iznosu od više stotina hiljada dinara. Potrošačima će takođe biti izmešteno merno mesto o njihovom trošku, a ponovu vezu će morati da dodatno plate, kao i da izmire dug u celosti“, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << se u saopštenju „Jugoistoka“.

U ovom preduzeću ističu da su gubici struje najveći problem sa kojim se suočavaju, a gubici nastaju upravo zbog krađe električne struje.

„Oformljene su ekipe koje će se baviti isključivo pronalaženjem neovlašćene potrošnje. Sa ekipama elektrodistribucije u kontrolu će ići i ekipe nadlenžne policijske uprave jer je krađa struje državni problem“, naglašavaju u „Jugoistoku.

„Jugoistoka“ podseća nesavesne potrošače da krađa električne energije, kao i svaka druga krađa, može za posledicu imati i zatvorsku kaznu.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Jugoistok – Rigorozne kazne za kradljivce struje

Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Avg.2014, 10:54

Privredno društvo „Jugoistok“ zapretilo je krivičnim prijama svim potrošačima koji se sami priključuju na električnu mrežu i neovlašćeno koriste struju...„Reč je o krivičnom delu koje će biti sankcionisano krivičnim prijavama, ali i obračunom neovlašćene potrošnje u iznosu od više...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.