Još neizvesna izgradnja kargo-centra u Nišu

Izvor: juGmedia, 09.Dec.2012, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još neizvesna izgradnja kargo-centra u Nišu

NIŠ – Pregovori grada i austrijske kompanije „Ajmaks“ oko izgradnje kargo-centra na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“, oko cene zemljišta i bankarske garancije,  još nisu okončani, izjavio je za „Jugmediu“ Dragan Karličić, načelnik gradske Uprave za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine.

Karličić je rekao da pregovori još traju jer se gleda da „ukoliko se uđe u neke poslovne obaveze, da to bude ralizovano do kraja“.

Istakao je >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da je ova kapitalna investicija jedan od prioriteta grada u 2013. godini.

„Reč je o izgradnji 136.000 kvadrata poslovnog prostora i otvaranju 400 novih radnih mesta. Investicija je vredna 63 miliona evra, a da li će biti realizovana zavisiće od dogovora grada i „Ajmaksa“, naglasio je Karličić. Ugovor o izgradnji kargo-centra na niiškom aerodromu potpisali su oktobra 2008. generalni direktor austrijske firme „Ajmaks“ Mihajl Miler i tadašnji direktor niškog aerodroma Radisav Radojković.

Izgradnja je najpre odložena zbog nerešenih imovinskih odnosa na zemljištu, a potom jer „Ajmaks“ nije bio spreman za investiranje.

Minulog leta austrijska firma uputila je gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću novo pismo o namerama o izgradnji kargo-centra na niškom aerodromu.

Umesto 8,4 hektara za izgradnju jednog od objekata kargo-centra površine 36.000 kvadrata, Austrijanci su ovim pismom zatražili  26,4  hektara za objekte koji bi imali ukupno 136.000 kvadrata.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.