Jedini jeromonah u manastiru Ajdanovac ostao u mraku

Izvor: JužneVesti.com, 20.Avg.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedini jeromonah u manastiru Ajdanovac ostao u mraku

Zbog duga od oko 70.000 dinara manastiru Ajdanovac isključena je struja. Ova svetinja u kojoj  godinama unazad živi samo jeromonah Lukijan nema para da plati račun, a nadlženi kažu da dug mora da se izmiri.

Jedini stanar manastira teško se snalazi u mraku.

Ulične sijalice oko manastira svetle, a sama svetinja je od juče u mraku. Nemam para da platim račun, pa sam pozajmio agregat od jednog meštanina sela Bresnica - kaže jeromonah.

U prokupačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Elektrodistribuciji kažu da je tri puta opominjan da plati barem deo duga i da su oni raspoloženi da manastiru izađu u susret ako dugovanje makar delimično izmiri.

Otac Lukijan kaže da o situaciji treba da se obavesti vladika i ostali nadležni i da on sam ne može da donosi odluke. U ovom manastiru je od 1996. godine, a dug je napravljen poslednjih dvadesetak godina.

Vidite, sav novac koji imam ulažem u obnovu svetinje. Tako trenutno sam zidam potporni zid koji će je obezbediti. Nisam platio struju, a i ne mogu da pišem zahteve jer imam sedamdeset godina i sam sam ovde - priča otac Lukijan.

On je dobitnik ovogodišnje nagrade „Svetog Prokopija“ koje je najveće priznanje koje dodeljuje Opština Prokuplje za obnovu i oživljavanje manastira, ali, kako ističe, lokalna samouprava do sada nije izašla u susret njegovim apelima da pomogne u obnovi.

U lokalnoj samoupravi u Prokuplju kažu da pomoći i platiti dug za struju i da će se već sutra ona priključiti.

Učinićemo sve što je u našoj moći da svetinja opet ima struju - kažu u prokupačkoj opštini.

Za problem sa strujom, odnosno za dug, kako kažu, nisu znali jer im se otac Lukijan do sada nije obraćao.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Manastir Ajdanovac u mraku zbog 70.000 dinara

Izvor: Večernje novosti, 21.Avg.2015, 07:44

PROKUPLjE - Manastiru Ajdanovac, do pre nekoliko godina jedinom živom manastiru u Toplici, isključena je struja zbog duga od oko 70.000 dinara, a starešina svetinje jeromonah Lukijan nema sredstava da isplati dug. Naime, dok jeromonah Lukijan ističe da je dug za struju napravljen poslednjih desetak...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.