Izložba ženskih aktova u Nišu

Izvor: juGmedia, 21.Jul.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba ženskih aktova u Nišu

NIŠ – Izložba slika” Govor tela” umetnika Darka Trajanovića biće otvorena večeras u 20 časova u “ Salonu 77” u niškoj Tvrđavi.

Trajanoviću je ovo prva izložba u Nišu, mada je do sada preko 20 puta samostalno izlagao u zemlji i inostranstvu, a bio je i učesnik je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i likovnim kolonijama.

Umetnik proučava, istražuje ne samo ženski akt već i psihičko stanje svog modela. Položaj tela, izraz lica dodatno >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << dočaravaju suptilnost, ranjivost i psihičko stanje žene„, navodi kustos Galerije savremene likovne umetnosti Sonja Vukašinović Vučković.

Darko Trajanović je diplomirao i doktorirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Čedomira Vasića. Član je ULUSa i ima status slobodnog umetnika.

(Blic)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.