Iračani žele da grade dve fabrike u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 30.Dec.2014, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračani žele da grade dve fabrike u Leskovcu

Iračko preduzeće „Al-Rafidin“ zainteresovano je za izgradnjudve fabrike za proizvodnju paradajz pirea, blanširanog krompira i čipsa od jabuke u Leskovcu.

Kako je objašnjeno, ovi investitori imaju nameru da zaposle 150 do 500 stalnih, kao i više sezonskih radnika.

Mi smo naložili Agenciji za lokalni ekonomski razvoj i Gradskoj upravi za urbanizam i stambeno-komunalne poslove da sprovedu proces parcelacije i formiranje posebnih katastarskih parcela u kompleksu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Zelene zone - rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prema navodima Bojana Tojage, direktora ALER-a, Iračani su poslali pismo o namerama u kome se navodi da su zainteresovani da u prvoj fazi izgrade logistički centar na površini od 5 do 10 hektara, zatim, hladnjaču i centar za pakovanje.

U okiru ove faze planira se i zakup poljoprivrednog zemljišta od najmanje 100 hektara, a posao bi dobilo od 150 do 200 ljudi – dodaje Tojaga.

Druga faza podrazumeva gradnju dve fabrike i stalni posao za 250 do 500 radnika, ali i posao za sezonske radnike.

Prioritet u zapošljavanju, kao i kod prve faze, imali bi visokostručni mladi kadrovi sa poznavanjem stranih jezika – naglasio je Tojaga.

Inače, pismo o namerama upućeno je 2. decembra ove godine sa potpisom direktora “Al-Rafideena” Amer Jume.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

LE: Iračani bi da ulažu

Izvor: OkRadio.rs, 30.Dec.2014

Iračko preduzeće „Al-Rafidin“ zainteresovano je za izgradnjudve fabrike za proizvodnju paradajz pirea, blanširanog krompira i čipsa od jabuke u Leskovcu. Kako je objašnjeno, ovi investitori imaju nameru da zaposle 150 do 500 stalnih, kao i više sezonskih radnika. - Mi smo naložili Agenciji...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.