Inspektori zatvorili 74 ilegalna staračka doma

Izvor: juGmedia, 23.Mar.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspektori zatvorili 74 ilegalna staračka doma

NIŠ – Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin rekao je danas u Nišu da je inspekcija ovog ministarstva u protekle dve godine otkrila i zatvorila 37 staračkih domova.

Prema njegovim rečima za poslednjih 11 godina zatvoreno je ukupno ilegalnih 74 domova za stare.

Vulin je istakao da će borba protiv ilegalnih staračkih domova i ubuduće biti jedan od prioriteta Ministarstva rada.

„Ilegalni domovi za stare su uvreda za ljudsko dostojanstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Apsolutno je neodrživo da se u nekom prostoru nalaze ljudi o kojima o kojima se ne brine po najvišim standardima“, naglasio je Vulin prilikom posete Gerontološkog centra Niš.

On je apelovao na decu da svoje roditelje ne ostavljaju u ilegalne domove, bez zdravstvene zaštite, bez socijalnog radnika i bez odgovarajuće hrane.

Uruučujući licencu za pružanje usluga domskog smeštaja direktoru niškog Gerontološkog centra Aleksandru Miloševiću, Vulin je istakao da bi licencu uskoro trebalo da dobije značajan broj staračkih domova u našoj zemlji.

„Sve što se radi u domovima ima za cilj da svi korisnici budu na isti način zbrinuti i zaštićeni“ kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima licenca se dodeljuje na pet godina, a nije je ni malo lako dobiti jer su naši standardi za dobijanje licence uskladjeni sa najvišim evropskim i svetskim standardima.

On je podsetio da je Ministarstvo rada u protekle dve godine uložilo 1,2 milijarde dinara u ustanove socijalne zaštite uklujući i domove za stare.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Vulin: U prethodne dve godine zatvoreno 37 ilegalnih staračkih domova

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je inspekcija tog ministarstva u prethodne dve godine zatvorila 37 ilegalnih staračkih domova..."Ilegalni domovi za stare su uvreda za ljudsko dostojanstvo. Apsolutno je neodrživo da se u nekom prostoru...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.