Izvor: JUGpress.com, 06.Avg.2021, 21:25

Incident sa šumokradicama sa Kosova kod Kuršumlije

KURŠUMLIJA-BEOGRAD

Patrola Vojske Srbije uočila je danas u blizini administrativne linije sa Kosovom i Metohijom 12 osoba u seči šume, a po nailasku patrole ispalili su metak u vazduh, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je, nakon incidenta, povišen stepen pripravnosti.

Patrola sa baze Mrče u Kopnenoj zoni bezbednosti uočila je šumokradice oko 16.30 u rejonu Ugljarski krš, navodi se u saopštenju u kome ne piše i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da se sve ovo nalazi u opštini Kuršumlija.

Vojna patrola je nakon toga ispalila hitac upozorenja u vazduh i krenula ka grupi, koja je pustila psa na pripadnike patrole, dok su se iz šumarka na oko 200 metara dalje čula još dva rafala.

U saopštenju se dodaje da se grupa razbežala i povukla u pravcu Kosova i Metohije.

Deo snaga za intervenciju Vojske Srbije stavljen je u povišen stepen pripravnosti, dok je Vojska upoznala KFOR o incidentu.

U saopštenju se ističe da će Vojska Srbije nastaviti da štiti bezbednost i imovinu građana Srbije.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.