Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u Nišu popločavaju park, cena dva miliona evra

NIŠ

 Radovi na popločavanju parka preko puta Gradske kuće, kao i na sistemu za navodnjavanje biće završeni do kraja godine, rekao je pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević. On je dodao da će u parku koji se rekonstruiše biti posađeno preko 50 novih sadnica, a za navodnjavanje zelenih površina u parku koristiće se, po njegovom završetku, bunarska voda. Park je do sada zalivan gradskom vodom što nije bilo po propisu.

                           Milošević >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dodaje da se paralelno sa parkom radi i na delu trga koji se nalazi pored same gradske kuće i pešačke zone pored česme.

                  „  Radovi na popločavanju Trga idu malo sporije u odnosu na naša očekivanja  jer su radovi već trebalo da počnu. Izvođač ima određenih problema sa nabavkom materijala, ali očekujemo da se to reši u što kraćem roku  i da do kraja godine ova celina bude završena“, kažele Milošević.

              Materijal koji treba da se ugradi na Trgu, u pitanju je  granit koji dolazi iz Finske, ne stiže planiranom dinamikom i do sada nije obezbeđena količina materijala koja je potrebna.

              „Očekujemo da izvođač reši te probleme i da se nastavi sa utvrđenim temom radova“, kaže Milošević. „Inače, što se tiče kvaliteta izvođenja radova izuzetno smo zadovoljni“.

                Rekonstrukcija celog trga bi trebalo da bude završen do kraja sledeće godine uključujući i most i fontanu za koje je trenutno raspisana javna nabavka.

               „Projekat za most je uspešno završen. Dosta se radilo na tome jer je most  u lošem stanju budući da godinama nije održavan pa je potrebno uraditi jednu  opsežnu i sveobuhvatnu rekonstrukciju, pre svega čeličnog dela mosta,  a onda uraditi  i popločanje sa pločama koje su i na celom trgu. Pre toga mora čitav  most da se ispeskari, da se ofarba i zaštiti od korozije. Elementi koji su na mostu oštećeni moraće da se zamene“, dodaje Milošević.

               Na mestu gde je sada parking prostor  nalaziće se fontana.

               „Direkcija za izgradnju grada raspisala je javnu nabavku za fontanu, a do kraja godine očekujemo da dobijemo izvođača. Fontana će biti ispod zemlje,  a same  prskalice će biti u nivou staze za šetanje. Fontana će u toku leta služiti kao vodena površinam, a u zimskom  će boti šetačka staza“, objašnjava Milošević.

                 Milošević kaže da će uređenje celog centralnog gradskog trga  koštati  218  miliona dinara za popločanje. Na ovaj iznos se dodaje još  pet miliona  za sistem za navodnavanje u parku, dok će se konačna cifra rekonstrukcije celog trga znati kada se završe javne nabavke za rekonstrukciju mosta kod Tvrđave i izgradnju fontane.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.