Holanđani krili preko 90.000 evra u neseseru

Izvor: JužneVesti.com, 28.Apr.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holanđani krili preko 90.000 evra u neseseru

Carinici su na graničnom prelazu Preševo jutros u neseseru dvoje Holanđana, koji su “hjundaijem” putovali iz Turske, pronašli 92.400 evra bez potvrde, zbog čega im je vraćena dozvoljena suma od po 10.000 evra, a ostatak je zadržan.

U Upravi carina objašnjavaju da je novac otkriven prilikom detaljne pretrage automobila, i to u neseseru za šminku koji se nalazio na zadnjem sedištu među nagomilanim ličnim stvarima.

Putnici su u obavezi da prilikom ulaska >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i izlaska iz Srbije prijave svaku sumu iznad 10.000 evra koju imaju kod sebe. Unos novca u Srbiju je slobodan, ali svaka suma veća od toga mora da se prijavi kako bi se dobila potvrda sa kojom nesmetano može da se izađe iz zemlje - kažu u Upravi.

Oni dodaju da se iz Srbije slobodno može izneti do 10.000 evra, a više od toga mogu izneti samo strani državljani sa prebivalištem u inostranstvu i domaći državljani koji na osnovu dozvole za boravak, odnosno radne vize, borave u inostranstvu duže od godinu dana.

Nedavno je i na graničnom prelazu Gradina otkriveno 130.000 evra bez potrebne dokumentacije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Pronađeno neprijavljenih 90.000 evra u neseseru

Izvor: Blic, 28.Apr.2015

Zajedničkom akcijom carinika i policije na graničnom prelazu u Preševu otkriven je devizni prekršaj u ukupnom iznosu od 72.400 evra...Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, novac je pronađen tokom detaljne kontrole automobila marke „"Hyundai"“, turskih registarskih oznaka, kojim je putovao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.