Gradonačelnik zapretio: Ubuduće ovakva smetlišta nećemo uklanjati

Izvor: JUGpress.com, 26.Feb.2018, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik zapretio: Ubuduće ovakva smetlišta nećemo uklanjati

LESKOVAC

Za čišćenje divlje deponije, koja se nalazi nekoliko stotina metara od sela Lipovice dovezena je teška mehanizacija. Uklanjanje smeća dodatno je otežalo i ti što je ovaj predeo urastao u gusto i nisko rastinje.

„S vremena na vreme, na ovom prostoru nikne deponija, jer meštani na svoju ruku tu odlažu smeće, a znamo da to nisu mesta za otpad“ reči su predsednika Saveta MZ Lipovica, Bratislava Jovanovića.

„To postane toliko masovno da se ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << put gotovo zatvori, pa je čišćenje neophodno. U proteklom periodu i sami meštani su bili organizovani, na čišćenju kanala i pojedinih divljih deponija.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je obišao radove na uklanjanju divlje deponije, rekao je pomalo ljutito načelnici Komunalne policije, Jeleni Kocić, da se ubuduće deponije poput ove neće čistiti.

„Novac za angažovanje teške mehanizacije i nekoliko ekipa radnika Komunalca i PWW, mogli bismo pametnije da iskoristimo. Ova lokacija je od sela znatno udaljena i u samom je polju. Razumem da je ovaj atarski put važan meštanima, ali baš zato ne treba oko njega da stvaraju smetlišta. U suprotnom, moraće i to i da čiste!“

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.