Grad ruši desetak objekata na magistralnom putu u Nikole Pašića

Izvor: juGmedia, 03.Maj.2018, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad ruši desetak objekata na magistralnom putu u Nikole Pašića

Prvi od desetak objekata u Bulevaru oslobođenja u Leskovcu, pored raskrsnice sa semaforima, srušen je danas zbog proširenja i rekonstrukcije tog dela magistralnog puta, koji je zapravo zaobilaznica oko Leskovca.

Godinu dana pre nego je počelo rušenje, lokalna samouprava je zvršila eksproprijaciju i vlasnicima objekta, uglavnom je reč o garažama i lokalima i o jednoj kući, isplatila naknadu 99 miliona diara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović objasnio je na konferenciji za medije da je reč o deonici od Niške ulice do ulice 28. marta, u dužini od 950 metara, te da će ovaj projekat imati veliki efekat na privredni razvoj Leskovca i Jablaničkog okruga.

 Samo rušenje će grad Leskovac koštati 3 miliona dinara

Proširenje i rekonstrukcija bulevara dovelo bi do preusmeravanja tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra, kao i do povećanja opšte bezbednosti saobraćaja, smanjenja zagađenja emisijom izduvnih gasova i bukom. Takođe poboljšaće se kvalitet saobraćajne komunikacije grada Leskovca i opština Bojnik, Lebane i Medveđa sa Koridorom 10”, istakao je Cvetanović

Radovi na rušenju se izvode na osnovu rešenja o rušenju Građevinske inspekcije Gradske uprave grada Leskovca i rešenja o izvršenju izvršnih rešenja, a radove na rušenju izvodi preduzeće MP “Baza Put plus“ iz Donjeg Sinkovca.

Odmah nakon uklanjanja ovih objekata pristupiće se polaganju visokonaponskog kabla do lokacije fabrike „Jura“, koja zida 3., a u dobrim smo pregovima da pravimo i 4. fabriku, zbog čega se i krenulo sa rušenjem objekata koji su na projektovanoj trasi kabla i buduće saobraćajnice”, dodao je.

Načelnik Komunalanih inspekcija Saša Pešić kazao je da su ti lokali i kuća podignuti još pre nekoliko decenija

On je podsetio da će država Srbija izdvojiti između 195 i 200 miliona dinara kako bi se u potpunosti okončali radovi na Bulevaru Nikole Pašića do kraja ove godine.

Ovo je početak tog cikslusa” istakao je i dodao da će početkom naredne godine biti otvorena još jedna Jurina fabrika sa 500 radnih mesta.

Danas je trebalo da počene i asfaltiranje Ulicer Marka Gocića u Bratmilovcu u dužini od 650 metara sa trotoarima, slivnicima šahtama i ivičnjacima, u vrednosti od 9 miliona dinara.

Spremno je 260 tona asfaltne mase, ali tamo je danas jedna gospođa traktorom blokirala saobraćajnicu. Ja uvek pokušavam da molim, da ih ubedim da je to u njihovom interesu, mada je mnogo puta razgovarano s njom, iako su se tamo svi divlje priključili na kanalizaciju. Ljudi moraju da shvate da ulica nije lična svojina”, kazao je gradonačelnik, rekavši da žena protestuje zato što će njeno dvorište biti niše od nivoa asfalta.

Smatra da će imati izlivanje kada kiša padne, što je verovatno i tačno, ali mi tu ništa ne možemo”, dodao je.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeli radovi na proširenju Bulevara Nikole Pašića u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Maj.2018

Desetak objekata duž Bulevara Nikole Pašića biće srušeno kako bi se, kaže gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, ovaj deo puta proširio, a tranzitni saobraćaj preusmerio iz gradskog jezgra...Prva faza projekta koja je počela danas, priča Cvetanović, obuhvata deonicu od Niške do Ulice...

Nastavak na JužneVesti.com...

Počelo rušenje objekata zbog izgradnje važne saobraćajnice u Leskovcu

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Maj.2018

Danas je započeta realizacija projekta Proširenje i rekonstrukcija Bulevara Nikole Pašića – deonica od Niške ulice do ulice 28. marta, u dužini od 950 m. Projekat počinje radovima na rušenju postojećih izgrađenih objekata za koje je sproveden postupak eksproprijacije i za koje je isplaćeno...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.