Izvor: JUGpress.com, 20.Apr.2021, 12:16

Grad pomaže privrednicima u oblasti ugostiteljstva i turizma

VRANJE

Ugostitelji koji koriste javne površine za postavljanje bašti ubuduće će plaćati naknadu umanjenu za 90 posto, odlučeno ne sednici Grdaskog veća u Vranju.

Kako je pojasnila većnica Danijela Milosavljević, konkretno, umanjenje se odnosi na bašte otvorenog i zatvorenog tipa.

„Zbog toga će, kako se procenjuje, u gradskombudžetu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za tekuću godinu biti manje 9 miliona dinara. Mislimo da je ovo jedna od odličnih mera, koja će itekako da pomogne našim ugostiteljima. Grad je bio raspoložan i 100 posto da bude umanjenje, ali zbog zakonskih procedura nismo u mogućnosti, tako da smo dali maksimum od 90 posto“.

Milosavljević je dodala da je usvojen je i Nacrt odluke o izmenama i dopunama odluke o boravišnoj taksi.

„Ovom izmenom je predviđeno smanjenje boravišne takse u iznosu od 8, 3 posto, kao i Nacrt odluke o izmenama i dopunama odluke o naknadama za usluge koje pruža Gradska uprava. Ovom Odlukom briše se naknada takse za fizička lica koja traže kategorizaciju objekta za smeštaj turista“, rekla je većnica Milosavljević.

Gradsko veće donelo je i zaključak o prodaji sezonskog cveća do 30. juna, u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog, na potezu od zgrade nekadašnjeg SDK do kraja šetališta prema gradskoj upravi. Usvojen je i zaključak o uskršnjoj prodaji, u periodu od 24. aprila do 1. maja, na platou ispred stare i nove pošte.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Naknada koju ugostitelji plaćaju za bašte u Vranju manja za 90%

Izvor: JužneVesti.com, 20.Apr.2021

Kao paket mera pomoći ugostiteljima i privrednicima u oblasti turizma, Gradsko veće Vranja predložilo je odbornicima da usvoje predlog da se naknada za bašte u ovoj godini umanji za 90%, kao i da se smanji boravišna taksa koju objekti sa smeštajem plaćaju lokalnoj samoupravi...Kako je rečeno...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.