Grad Pirot gradi solarnu elektranu na krovu Regionalne deponije

Izvor: JužneVesti.com, 16.Apr.2024, 15:37

Grad Pirot gradi solarnu elektranu na krovu "Regionalne deponije"

Za potrebe Javno komunalnog preduzeća “Regionalna deponija” na krovu tog objekta Grad Pirot planira da izgradi solarnu elektranu. Tender je raspisan i traži se firma koja će posao završiti za najviše 15,9 miliona dinara.

Mala solarna elektrana snage 150 kW; foto: printscreen Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, mala solarna elektrana snage 150 kilovata trebalo bi da služi za snabdevanje elektro ormana sopstvene potrošnje sa delimičnom predajom električne energije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u distributivni sistem po sistemu kupac-proizvođač. Biće instalirana na krovovima dva objekta Regionalne deponije.

Deo elektrane od 240 panela planiran je na dvovodnom krovu sa pretežno južnom i severnom orijentacijom postojeće zgrade Hale za sekundarnu separaciju otpada (sortirnica). Deo od 70 panela planiran je na jednovodnom krovu sa pretežno zapadnom orijentacijom postojeće zgrade nadstrešnice za posebne vrste otpada - piše u tenderu.

Pocenjena vrednost radova je 15,9 miliona dinara bez PDV-a i rok za podnošenje ponuda je 30. april. Kriterijum za dodelu ugovora biće cena, a izabrana firma imaće rok od 30 radnih dana od dana uvođenja u posao da završi sve radove.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niška "Mediana" kupuje gume za 10 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2024, 10:10

Javnu nabavku za ukupno 250 različitih auto-guma raspisalo je Javno komunalno preduzeće Mediana iz Niša. Procenjena vrednost nabavke je 10 miliona dinara bez pdv-a, a koliko će tačno Mediana platiti gume znaće se posle 8. maja...249 spoljnih guma i 1 unutrašnju, različitih dimenzija i karakteristika...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.