Fondacija „Ana i Vlade Divac“ bira mlade lidere uBlacu

Izvor: juGmedia, 17.Jan.2014, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ bira mlade lidere uBlacu

 BLACE – U opštini Blace održan je prvi sastanak povodom učestvovanja ovog fonda u projektu “Divac omladinski fondovi” koji sprovodi fondacija „Ana i Vlade Divac“.Sastanku su prisustvovali zamenik predsednika Opštine Blace Milan Miljković, pomoćnik predsednika za omladinu i sport Nenad Milivojević,predsednik Saveta za mlade,predstavnici Kancelarije za mlade,Sportskog saveza,lokalne privrede,direktori javnih preduzeća, kao i Uroš Delić i Jelena Rakić iz Fondcije Divac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Kako se čulo na sastanku biće izabranoo deset  10 omladinskih lidera od 18-30 godina koji će upravljati  novčanim sredstvima i predlagati projekte mladih u iznosima od 500-1000 američkih dolara u dinarskoj protivvrednosti. Sredstva kojima će raspolagati „Divac omladinski fond Blace“ iznose 10.000 američkih dolara koja obezbeđuju Beogradski fond za demokratiju i Opština Blace.

Nakon što fondacija Divac realizuje trening obuke za mlade lidere iz Blaca, raspisaće i javni poziv za dodelu sredstava za mini projekte koji bi trebalo da obuhvate sve neformalne grupe i organizacije iz Blaca.

Ovaj program se osim Blaca realizuje u još pet opština u Srbiji.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.