FOTO REPORTAŽA sa gradnje Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri

Izvor: juGmedia, 10.Apr.2017, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO REPORTAŽA sa gradnje Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri

Iako je rok za završetak Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri, kraj prvog kvartala ove godine po obećanjima nadležnih, probijen, izvesno je da neimari neumorno rade i da se već nazire smisao velikih građevina, od tunela preko stotine mostova, kaskada, potpornih zidova, trasiranih puteva, preusmeravanja Južne Morave…

Reč je ujedno o najdužoj, blizu 40 kilometara, i najtežoj i njaskupljoj deonici na Koridoru 10, od Grdelice do Predejana.

Želimo da sa vama podelimo oduševljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ovim modernim džinovskim građevinama, delo ljudskog uma i ruku, nagoveštavane decenijama, pomoću kojih ćemo lakše, bez straha i brže putovati do Vranja, Bujanovca, Preševa, Makedonije i do Grčke, tamo gde pola Srbije provodi svoj godišnji odmor.

Izvođač radova je grčka firma Terna, ali nismo naišli na podatak koliko će Srbiju koštati ova deonica Koridora 10, koja se gradi kreditom Svetske banke.

Izvesno je da se na toj deonici, uporedo sa autoputom, gradi 30 glavnih i 108 sporednih mostova, sa paralelnim putevima.

U sklopu ove deonice izgrađen je tunel kod Predejana u dužini od 1.085, a završava se tunel Manojle kod  Predejana od 1.880 metara, jedan od najvećih u ovom delu Balkana.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.