Izvor: BujanovackiGlas.info, 18.Apr.2017, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSKLUZIVNO Duvanska prodata Sremskoj mlekari za 686.774 evra

BUJANOVAC, BEOGRAD, 18. april 2017. –  Sremska mlekara DOO Sremska Mitrovica proglašena je kupcem Duvanske industrije Bujanovac (DIB) AD. Odluku o tome donelo je Ministarstvo privrede na predlog Komisije za sprovođenje postupka.
Kako su Bujanovačke već pisale, vlasnik Sremske mlekare je kompanija RA.B Capital Group LTD registrovana na Kipru. Vlasnik ove dve kompanije je Rade Basta iz Novog Sada, predsednik Jedinstvene Srbije za Vojvodinu (vidi sliku)

Osim toga, Basta >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << je i direktor FK Radnički iz Niša i blizak prijatelj Ivice Tončeva iz Surdulice.
„Početna cena za prodaju 57,93 odsto kapitala DIB AD Bujanovac iznosila je 686.354 evra. Kupac se obavezao da plati u gotovom iznos od 686.774 evra radi kupovine predmetnog kapitala“, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Pre zaključenja ugovora o prodaji kapitala sa proglašenim kupcem Ministarstvo privrede je pribavilo mišljenje od Ministarstva finansija o nepostojanju smetnji  za zaključenje ugovora.
Tako je, 13. Aprila 2017. godine, u prostorijama Ministarstva privrede potpisan ugovor o  prodaji kapitala DIB AD Bujanovac sa kupcem Sremska mlekara DOO Sremska Mitrovica.
Ugovor je zaključen pod odloženim uslovima, te je kupac dužan da Ministarstvu privrede dostavi mišljenje Komisije za zaštitu konkurencije u vezi sa koncentracijom na tržištu koja nastaje sticanjem kontrole od strane kupca nad subjektom privatizacije.
Ministarstvo privrede je 9. decembra 2016. godine javni poziv za prikupljanje ponuda sa javnim nadmetanjem. Do isteka roka za dostavljanje prijava pristigla je samo prijava Sremske mlekare DOO.
 

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DIB prodata SREMSKIM MLEKARIMA

Izvor: OkRadio.rs, 19.Apr.2017, 10:23

Vranje – „Sremska mlekara DOO“ iz Sremske Mitrovice novi je vlasnik Duvanske industrije Bujanovac, saopštilo je Ministarstvo privrede. Ugovor o kupoprodaji je potpisan u Ministarstvu privrede na sumu od 686.374 evra, što je oko trećine vrednosti firme, koja je procenjena na oko dva miliona...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.